Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief Utrecht Omarmt

In deze nieuwsbrief lees je meer over de volgende netwerkbijeenkomst, een nieuw handmassageproject, de cursus Creatief Leven, de Appeltjes van Oranje en lezingen over eenzaamheid die je terug kunt kijken. 

img
Save the date - Netwerkbijeenkomst Utrecht Omarmt Eenzaamheid

Op dinsdagavond 23 mei zal de volgende netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt plaatsvinden. Tijdens de netwerkbijeenkomst kun je kennis en ervaring uitwisselen over eenzaamheid, samenwerken om eenzaamheid onder Utrechters te verminderen en hoor je inspirerende voorbeelden uit het netwerk. Je ontvangt later een uitnodiging met het programma, de locatie en een aanmeldlink. 

Lees verder
img
Vrijwilligers gezocht voor handmassageproject bij DOCK

Ken/ben jij iemand die tijd & aandacht te geven heeft: kom dan op 16 februari naar de kennismakingsworkshop voor de gratis training tot handmasseur! Handmassage, in verbinding met eenzaamheid.

Lees verder
img
Informatieavond Cursus Creatief Leven bij InteraktContour

Wil je je meer verbonden voelen met de wereld om je heen? InteraktContour organiseert op 16 februari een informatieavond over de Cursus Creatief Leven. Creatief leven, het geeft je meer verbondenheid door een positieve kijk en vermindert zo eventuele gevoelens van eenzaamheid. De cursus is bedoeld voor mensen die gemotiveerd zijn om hun leven een positieve draai te geven.

Lees verder
img
Terugkijken: lezingen en trainingen over eenzaamheid

Vanuit de Utrechtse aanpak eenzaamheid zijn er verschillende lezingen georganiseerd in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Utrecht en het NIZU. Met sprekers als Anja Machielse, Eric Schoenmakers, Gerine Lodder, Hanan Nhass en Rick Kwekkeboom. Stadslab Raum ging in het kader Living Apart Together in gesprek met Dirk de Wachter. Ook Studium Generale verzorgde in samenwerking met de Bibliotheek Utrecht een lezing over het thema eenzaamheid met Anja Machielse en Gerine Lodder. Daarnaast staan ook trainingen en webinars van Humanitas, Fontys en de VO Raad in het overzicht.

Lees verder
img
Succesvolle buurtinitiatieven gezocht voor 21e editie Appeltjes van Oranje

Het Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven die buurtbewoners écht met elkaar verbinden. Initiatieven voor en door buurtbewoners, die contact stimuleren tussen buren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten waardoor een basis gevormd wordt voor de aanpak en preventie van problemen als eenzaamheid, armoede en tegenstellingen tussen buurtbewoners. Om kans te maken op de prijs kan je een buurtinitiatief aanmelden t/m 24 februari.

Lees verder
Jaarcongres Eenzaamheid 2023

Op woensdag 29 maart organiseert Zorg + Welzijn het jaarcongres eenzaamheid in Veenendaal. Acht sprekers gaan in op verschillende thema's, zoals: eenzaamheid bij ouder worden en bij migrantenouderen, een ervaringsverhaal over eenzaamheid bij jongeren en hoe het brein werkt bij eenzaamheid. Hoe positieve gezondheid en een sociale basis kunnen helpen bij de aanpak van eenzaamheid komen ook aan bod. 

Lees verder
Agenda Utrecht Omarmt:

In het netwerk Utrecht Omarmt werken bewonersinitiatieven en organisaties uit verschillende sectoren samen om de eenzaamheid onder Utrechters te verminderen.

www.utrechtomarmt.nl| LinkedIn Utrecht Omarmt

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden
Heeft iemand de nieuwsbrief naar je doorgestuurd? Inschrijven nieuwsbrief Utrecht Omarmt