Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief Utrecht Omarmt

In deze nieuwsbrief lees je over verbindende activiteiten in de zomer, een oproep voor versterking van de kerngroep Utrecht Omarmt, de Week van de Eenzaamheid, de laatste cijfers over eenzaamheid en mooie voorbeelden uit het netwerk. 

img
Verbindende activiteiten en initiatieven tijdens de zomer

De zomer staat voor veel mensen in het teken van op vakantie gaan, eropuit trekken en genieten van het mooie weer. Maar niet iedereen kijkt er naar uit. Sommige mensen voelen zich in de zomer juist extra eenzaam. Bijvoorbeeld omdat familie, vrienden en kennissen op vakantie zijn of omdat de locaties waar ze normaal gesproken buurtgenoten ontmoeten in de zomer dicht zijn en activiteiten stilliggen. Door netwerkpartners van Utrecht Omarmt worden er in deze periode allerlei verbindende activiteiten georganiseerd.

Lees verder
img
Cabinepersoneel KLM werkt bij woonzorgcentrum

Een mooie samenwerking die is ontstaan via Utrecht Omarmt: 25 stewards en stewardessen van KLM doen vervangend werk (vanuit re-integratie) bij woonzorgcentrum De Bijnkershoek van AxionContinu. 

Lees verder
img
Oproep: kerngroep Utrecht Omarmt zoekt versterking

De kerngroep van Utrecht Omarmt zoekt nieuwe leden. De rol van de kerngroep is meedenken met de Netwerkcoördinator, overstijgend kijken waar verbindingen mogelijk zijn en signaleren wat nog ontbreekt in de Utrechtse aanpak eenzaamheid.

Lees verder
img
Groep vrijwilligers opgeleid tot handmasseurs

‘Een onaangeraakt lichaam is een ongelukkig lichaam’. Met dat gegeven wordt bij DOCK een heel team van handmasseurs opgeleid. Wat dat te maken heeft met eenzaamheid, het thema waar Utrecht Omarmt om draait? Meer dan je misschien denkt.

Lees verder
img
Doe je mee aan de Week van de Eenzaamheid?

Van 28 september t/m 4 oktober vindt de Week van de Eenzaamheid plaats. We vragen tijdens deze week aandacht voor het thema eenzaamheid. Je kunt meedoen door bijvoorbeeld in je communicatie aandacht te besteden aan het thema of een activiteit te organiseren. Activiteiten die georganiseerd worden in de Week van de Eenzaamheid worden gebundeld vanuit Utrecht Omarmt, dus geef je activiteit door via dit formulier. 

Lees verder
img
Toename in ernstige eenzaamheid onder Utrechtse volwassenen

Ernstige eenzaamheid onder volwassenen is toegenomen tussen 2020 en 2022. Onder ouderen is dit percentage stabiel. Meer weten over eenzaamheid in Utrecht? Lees dan het nieuwsbericht. Hierin staan ook de eenzaamheidscijfers onder de jeugd, jongvolwassenen en Utrechters in een kwetsbare situatie.

Lees verder
img
Utrechtse subsidie voor gezondheidsevenementen 2024

Een gevoel van eenzaamheid kan van invloed zijn op de gehele gezondheidsbeleving van mensen. Vanuit de brede gezondheidsgedachte zijn o.a. mentaal welbevinden, zingeving en meedoen elementen die een positief effect kunnen hebben op de veerkracht van mensen. Als Utrecht Omarmt zijn we dan ook blij dat het Evenementenfonds Utrecht een subsidie in het leven geroepen heeft waarmee evenementen georganiseerd kunnen worden die bijdragen aan de gezondheid van Utrechters.

Lees verder
img
Stichting Appeltaartconcerten winnaar Richard Hoogland Prijs 2023

Op 5 juli vond in de Utrechtse Janskerk de uitreiking plaats van de Richard Hoogland Prijs 2023. Drie mooie finalisten mochten een cheque mee naar huis nemen en daarmee werk maken van het tegengaan van eenzaamheid onder oudere Utrechters.

Lees verder
Agenda Utrecht Omarmt:

In het netwerk Utrecht Omarmt werken bewonersinitiatieven en organisaties uit verschillende sectoren samen om de eenzaamheid onder Utrechters te verminderen.

www.utrechtomarmt.nl| LinkedIn Utrecht Omarmt

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden
Heeft iemand de nieuwsbrief naar je doorgestuurd? Inschrijven nieuwsbrief Utrecht Omarmt