header achtergrond Header visual
Week van de eenzaamheid

Doe je mee aan de Week tegen Eenzaamheid?

Van 26 september t/m 2 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn speciale activiteiten waaronder in Utrecht. Lees meer over hoe je mee kunt doen, je initiatief kunt doorgeven voor het activiteitenoverzicht en het Kom erbij-pakket kunt bestellen.

Wil je ook een bijdrage leveren? Besteed in je communicatie uitingen aandacht aan het thema eenzaamheid of organiseer een activiteit.

Initiatief doorgeven voor het activiteitenoverzicht

Vanuit Utrecht Omarmt worden de activiteiten die plaatsvinden tijdens de Week tegen Eenzaamheid in Utrecht gebundeld. Je kunt je activiteit t/m 11 september aanmelden via dit formulier. Half september staat er op deze pagina een overzicht van de activiteiten in Utrecht die plaatsvinden tijdens de Week tegen Eenzaamheid.

Voor activiteiten gericht op bewoners raden we aan om de term eenzaamheid niet te gebruiken. ‘Kom erbij’ is daarom de positieve oproep die je kunt gebruiken voor je activiteit(en). Heb je een idee waar je hulp bij kunt gebruiken van een andere organisatie binnen Utrecht Omarmt? Neem contact op, zodat er meegedacht wordt en je aan iemand uit het netwerk gekoppeld kan worden.

Over de Week tegen Eenzaamheid

Honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Dat is de Week tegen Eenzaamheid. Verbinding staat centraal. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het organiseren of bezoeken van een activiteit. Of door gewoon iets met iemand in je omgeving te doen. Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid een succes!

Bestel gratis het Kom erbij-pakket met materialen voor activiteiten

Je kunt communicatie‐ en aankledingsmaterialen voor je activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid bestellen. Onder meer placemats, gesprekskaartjes, vloerstickers, signaleringskaart, posters en ansichtkaarten zijn beschikbaar. Bestellen kan tot en met augustus en is in het kader van de Week tegen Eenzaamheid kosteloos. Je kiest zelf voor hoeveel personen je materialen bestelt. 
Bekijk de materialen en bestel

Communicatietoolkit

Vestig aandacht op de Week tegen Eenzaamheid en je activiteiten met deze communicatiemiddelen. Je vindt onder meer promotips, foto-materiaal, posters en een concept-persbericht.

Schrijf je in: Landelijke opening Week tegen Eenzaamheid

Op woensdag 25 september is de netwerkconferentie Landelijke opening Week tegen Eenzaamheid in Nieuwegein van 10:00-17:00 uur. Vorig jaar met 800 mensen die deelnamen aan sessies over allerlei onderwerpen rond het thema eenzaamheid én een plenair programma met inspirerende sprekers. Bekijk het programma en schrijf je in! 

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS. Gemeente Utrecht is aangesloten bij het actieprogramma en doet mee aan de Week tegen Eenzaamheid. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor eenzaamheid onder Utrechters en versterken we de aanpak eenzaamheid. 

Op www.eentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid lees je alles over de Week tegen Eenzaamheid zoals handreikingen, goede voorbeelden en inspiratie. 

Partners Utrecht Omarmt

Toon alle {{totalItems}} partners
www.utrechtomarmt.nl | LinkedIn Utrecht Omarmt | Privacy