header achtergrond Header visual

Genomineerden voor Appeltjes van Oranje zijn bekend

De Utrechtse stichtingen Al Amal en Oog voor Utrecht zijn genomineerd en maken kans op een Appeltjes van Oranje. Ook Join Us en UP! zijn genomineerd, zij zijn o.a. in Utrecht actief. Ester Vlaming was als Netwerkcoördinator van Utrecht Omarmt gevraagd om dit jaar in de jury plaats te nemen. Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar 'Eenzaamheid verminder je samen'.

Dit jaar hadden 212 projecten zich aangemeld voor de Appeltjes van Oranje. Hieruit heeft het Oranje Fonds 50 kanshebbers gekozen: 40 uit Nederland en 10 uit het Caraïbisch gebied. Deze 50 initiatieven die mensen actief betrekken bij het verminderen van eenzaamheid namen eind mei deel aan de online Stemtiendaagse. Let's Talk met Tolk kreeg het hoogste aantal stemmen en sleepte automatisch de eerste van de 10 nominatieplaatsen in de wacht.

Pitchdag

De andere 9 nominatieplaatsen werden afgelopen zaterdag gekozen door de jury. Zowel in Nederland als in het Caraïbisch gebied kwamen alle mooie initiatieven aan bod tijdens een pitchdag. Er werden indrukwekkende, inspirerende (en soms persoonlijke) verhalen rondom eenzaamheid gedeeld. De dag gaf een mooie aanleiding om elkaars initiatieven beter te leren kennen en te kijken waar samenwerking mogelijk is.  

Het was een lastige klus voor de jury om te kiezen, want alle initiatieven zetten zich op een bijzondere manier in om eenzaamheid te verminderen. Aan het eind van de middag werden de genomineerden bekend gemaakt: Netwerk Nieuw Rotterdam, Stichting Join Us, Stichting Avondje Uit, Stichting Al Amal, Transformers Community, Stichting Oog voor Utrecht, Let's Talk met Tolk, Up! Groepsgesprekken, Hearts United Holistic Care Foundation en Fundacion Movemiento ta Bida.

Gefeliciteerd allemaal! 

Jury

Ester Vlaming was vanuit haar functie als Netwerkcoördinator van Utrecht Omarmt gevraagd om dit jaar plaats te nemen in de jury van de Appeltjes van Oranje. Een bijzondere en eervolle rol! 

V.l.n.r. de jury in Fort Voordorp: Kristel Ashra (Oranje Fonds), Kim Putters (Bestuurslid Oranje Fonds), Eric Schoenmakers (Fontys Hogescholen), Ester Vlaming (NIZU / Utrecht Omarmt) en Sandra Jetten (Oranje Fonds). 

Hoe gaat het verder? 

In de komende weken gaan programma-adviseurs van het Oranje Fonds de 10 genomineerden bezoeken om meer te horen over hun werkwijze. Vervolgens kiest de jury de 3 winnaars. Koningin Maxima reikt begin oktober de Appeltjes van Oranje uit op paleis Noordeinde. 

Meer informatie over de Appeltjes van Oranje

Headerfoto: Oranje Fonds – Patrick van Katwijk

Partners Utrecht Omarmt

Toon alle {{totalItems}} partners
www.utrechtomarmt.nl | LinkedIn Utrecht Omarmt | Privacy