header achtergrond Header visual
Samenwerking

Het Danspaleis: tankstation van levensvreugde

De komende tijd is het Danspaleis te gast bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in Utrecht met de Muzieksalon en Radio Danspaleis live voor Utrecht 900 jaar.

De missie van het Danspaleis is om ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden. Ook in Utrecht werkt het Danspaleis sinds 2018 met verschillende organisaties samen om eenzaamheid aan te pakken.

De afgelopen maanden heeft Het Danspaleis gezellige, laagdrempelige dansmiddagen georganiseerd bij Hart van Noord, Saffier, Zuylenstede Overvecht, Johannescentrum, Buurtcentrum de Jager en de Bibliotheek Utrecht.

Nadja van Kessel van DOCK vertelt over haar samenwerking met Het Danspaleis: "De sfeer die het Danspaleis brengt is vertrouwd, verwelkomend en verbindend. Het concept is goud vanwege de aandacht en mooie benadering van de dansvrijwilliger die de gasten ten dans vragen. Elke beweging is goed en elke beweging is dans. Ik ben nog niemand tegengekomen die zijn grijns en glimlach tijdens het Danspaleis kon inhouden. Ze breken niet het ijs, ze laten alle harten smelten."

De sfeer die het Danspaleis brengt is vertrouwd, verwelkomend en verbindend.


Agenda Utrecht

De komende tijd is Het Danspaleis te gast bij verschillende Utrechtse zorg en welzijnsorganisaties die met ouderen werken: 

 • Ma 24 okt: Huiskamer Danspaleis ( Muzieksalon) De Jager, Overvecht
 • Vr 28 okt: Radio Danspaleis Live Utrecht 900 Theater de Musketon, Lunetten
 • Zo 30 okt: Huiskamer Danspaleis ( Muzieksalon) De Saffier, Hoograven
 • Ma 31 okt: Radio Danspaleis Live Utrecht 900 Vecht en IJssel locatie Transwijk, Kanaleneiland
 • Vr 4 nov: Radio Danspaleis Live Utrecht 900 Zimihc Theater Stefanus, Overvecht
 • Vr 11 nov: Radio Danspaleis Live Utrecht 900 Bibliotheek Neude, Binnenstad
 • Ma  14 nov: Huiskamer Danspaleis ( Muzieksalon) De Jager, Overvecht
 • Zo 27 nov: Huiskamer Danspaleis ( Muzieksalon) De Saffier, Hoograven
 • Ma 05 dec: Huiskamer Danspaleis ( Muzieksalon) De Jager, Overvecht

Meer informatie over de tijden en adressen vind je op de Agenda van Het Danspaleis.

 

Het Huiskamer Danspaleis (Muzieksalon)

Het Huiskamer Danspaleis (Muzieksalon) is een ‘ouderen-muziekclub’ in huiskamerformaat. Het brengt een klein aantal ouderen in een buurt met elkaar in contact en met muziek in beweging. Het doel is om onderling contact te versterken en eenzaamheid te voorkomen. Het kan ook iemand net dàt zetje geven om onder de mensen en in beweging te komen. Het Huiskamer Danspaleis (Muzieksalon) bestaat vaak uit een reeks van 4 bijeenkomsten, zodat de ouderen de tijd hebben om met elkaar bijzondere verhalen te delen en naar elkaars muziek te luisteren. 

In de aanloop naar de nationale Week tegen Eenzaamheid is dit filmpje gemaakt over Het Danspaleis:

 

Radio Danspaleis Live – Utrecht 900 tour

Binnenkort gaat de 'Radio Danspaleis live voor Utrecht 900 jaar!' tour van start. Met verhalen en muziek van Utrechts oudste bewoners. Het vieren van de stad Utrecht met zo’n enorme geschiedenis wordt gevierd met de oudste bewoners van de stad. Zij dragen de Utrechtse geschiedenis en de veranderingen die de stad heeft doorgemaakt in zich. Vier live radio edities worden gehouden in vier buurten van de stad. 

In de Radio Danspaleis live shows worden persoonlijke verhalen en muziek uit de buurt gedeeld door de oudere bewoners, en zullen lokale Utrechtse muzikanten en artiesten te horen zijn. Dit alles onder muzikale begeleiding van de huismuzikanten van Radio Danspaleis. De show wordt gestart met de quiz ‘Kent u de stad?’ waarin bewoners worden getest op hun kennis over de buurt en daarna wordt er gedanst! 

Speciaal voor de oudere bewoners van Utrecht. Als je jonger bent dan 65 kan je een oudere blij maken en meenemen naar Radio Danspaleis.  Podcasts van het vorige seizoen Radio Danspaleis

Deze podcast heeft Het Danspaleis in het leven geroepen om ouderen en iedereen die van swingen houdt troost en plezier te brengen met dansen en muziek. Elke aflevering ging Danspaleis-oprichter en ‘Platendraaier’ Suna Duijf in gesprek met ouderen en bekende artiesten uit hun tijd over hun persoonlijke muziekfavorieten, om herinneringen op te halen van vroeger en over hoe het ze nu vergaat.

Muzikanten Frank van Bommel en Martin van Leusden leverden live vanuit de studio commentaar in woord en muziek. Elke aflevering worden bijzondere zorgmedewerkers in het zonnetje gezet, staan even stil met de in memoriam en draaien gouwe-ouwe hits.

Er zijn 3 podcasts opgenomen bij netwerkpartners van Utrecht Omarmt: 

 • Seizoen 2, aflevering 2
  Bij Oog voor Utrecht met Noortje Rozema, Cees van Hees en Tineke Schouten.
 • Seizoen 2, aflevering 3
  Vanuit het bruisende Lunetten met muzikale held Joop Visser (aka Jaap Fischer) en Jessica van Noord, Cees van den Brink van Lunetten Wil Wel en bewoonster Caronne Ionescu. In het zonnetje: Willem Stokkers.
 • Seizoen 2, aflevering 11
  Vanuit de buurthuiskamer van het Leger des Heils in Utrecht Overvecht. Een ontmoetingsruimte waar buurtbewoners elkaar dagelijks treffen voor een hoop gezelligheid en vertier. Met kapitein Huub Stijvers die werkzaam is bij het Leger des Heils en een bezige bij op en om de locatie. De vrolijke bezoekster van het eerste uur Pauline Gerritsen doet uit de doeken waarom zij al zo’n 20 jaar wekelijks naar de buurtkamer wandelt. En de Utrechtse zanger Jan van Piekeren, die een optreden op straat verkiest boven welk podium dan ook.

Via deze link zijn alle podcasts terug te luisteren


Samenwerking met bedrijven

Het Danspaleis wil zich dit jaar ook gaan richten op het bedrijfsleven van Utrecht. Bedrijven kunnen een workshop “contact maken” met hun eigen team als teambuildings uitje volgen en daar aansluitend een danspaleis cadeau geven voor mensen in een Utrechtse wijk waar Het Danspaleis nog niet actief is.

Ellen de Boer, directeur van Het Danspaleis, wil de impact van Het Danspaleis vergroten door het bedrijfsleven aan te spreken, want: “Daar zit de nieuwe generatie die we willen meenemen in dit maatschappelijk dilemma. Als iedereen een steentje bijdraagt in de wijk of buurt, vooral als bedrijf, dan maken we samen een vuist tegen eenzaamheid.”

 

Partners Utrecht Omarmt

Toon alle {{totalItems}} partners