header achtergrond Header visual
Bijeenkomst Kennis

Verbetersessie om meer impact te maken in verminderen eenzaamheid

Op 3 oktober vond de verbetersessie plaats tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Onder begeleiding van Movisie werd gekeken hoe de projecten en activiteiten van de deelnemende organisaties verbeterd zouden kunnen worden.

De organisaties Big Brothers Big Sisters, [Buddies] Handicap NL, Handjehelpen, Humanitas, stichting Thuisgekookt, Vecht & IJssel - buurtpact Transwijk en Zin in Utrecht hadden zich opgegeven voor de verbetersessie. 

Er werd uitgewisseld wat goed werkt en waar je tegenaan loopt bij het verminderen van eenzaamheid. Zoals gelaagd luisteren, eenzaamheid signaleren en betekenisvol contact opbouwen. En hoe het werven, matchen en evalueren in z'n werk gaat. Er werden veel ervaringen en goede voorbeelden gedeeld om elkaar te inspireren.

Verbetertool

De verbetertool van Movisie werd ook doorgelopen en de deelnemers gaan deze tool invullen. In november zien we elkaar weer en bespreken we de verbeterpunten.

Online verbetertool Eenzaamheid | Movisie: je kunt ook zelf de verbetertool invullen om erachter te komen hoe je je project of activiteit kunt verbeteren om meer impact te maken bij het verminderen van eenzaamheid.

Jan Willem van de Maat begeleidde de sessie en deelde zijn kennis over wat werkt bij het verminderen van eenzaamheid. Tijdens de sessie lichtte Jan Willem een aantal onderzoeken toe van Movisie: 

 

Partners Utrecht Omarmt

Toon alle {{totalItems}} partners
www.utrechtomarmt.nl | LinkedIn Utrecht Omarmt | Privacy