Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief Utrecht Omarmt

In deze nieuwsbrief lees je meer over volgende bijeenkomsten, een prijsvraag, de Week van de Positieve Gezondheid, het vervoersaanbod in Utrecht en de laatste cijfers over eenzaamheid. 

img
Leer-deel- en verbetersessie

Ben jij betrokken bij een project of activiteit waarmee je eenzaamheid wilt verminderen en wil je erachter komen wat je kunt verbeteren om meer impact te maken? Meld je dan aan voor de verbetersessie op 17 april en 5 juni onder begeleiding van Movisie!

Lees verder
img
Netwerkbijeenkomst Utrecht Omarmt Eenzaamheid

Op dinsdagavond 23 mei zal de volgende netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt plaatsvinden. Tijdens de netwerkbijeenkomst kun je kennis en ervaring uitwisselen over eenzaamheid, samenwerken om eenzaamheid onder Utrechters te verminderen en hoor je inspirerende voorbeelden uit het netwerk. Je ontvangt binnenkort een uitnodiging met het programma, de locatie en een aanmeldlink. 

Lees verder
img
De relatie tussen mobiliteit en eenzaamheid

In dit artikel lees je meer over welke rol mobiliteit speelt bij eenzaamheid en vind je een overzicht van organisaties en bewonersinitiatieven met aanbod rondom vervoer.

Lees verder
img
33 Professionals volgen Basistraining eenzaamheid bij jongeren

Op 6 november volgden 33 professionals de "Basistraining eenzaamheid bij jongeren", gegeven door stichting Join Us. Tijdens de training verdiepten de deelnemers zich in het onderwerp eenzaamheid en gingen ze aan de slag met basisvaardigheden voor een effectieve aanpak.

Lees verder
img
Laatste cijfers over eenzaamheid onder Utrechters

Hoeveel Utrechters voelen zich eenzaam en bij welke Utrechters komt eenzaamheid vaker voor? In dit nieuwsbericht lees je meer over de eenzaamheidcijfers onder de jeugd, jongvolwassenen en Utrechters in een kwetsbare situatie. Ook zijn er nieuwe cijfers bekend over eenzaamheid onder 18-plussers vanuit de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen.

Lees verder
img
Week van de Positieve Gezondheid

Van 8 - 13 mei vieren we de Week van de Positieve Gezondheid in Utrecht en omgeving. Een week van ontmoeten, betekenisvol bezig zijn, plezier maken, inspireren en DOEN! Indekerngezond, een wijkinitiatief voor en door bewoners in Leidsche Rijn, is de drijvende kracht achter deze Week en meerdere netwerkpartners van Utrecht Omarmt organiseren activiteiten. Over een paar dagen staat het programma online. 

Lees verder
img
Win € 25.000 met prijsvraag eenzaamheid

Richard Hoogland Fonds hoopt op stimulans voor het tegengaan van eenzaamheid onder Utrechtse ouderen. Organisaties en instellingen uit Utrecht kunnen hun idee t/m 31 mei insturen voor de Richard Hoogland Prijs.

Lees verder
img
Met weinig moeite het verschil maken

Lijkt het je tof om je in te zetten voor een Utrechter die hulp nodig heeft? Op zoek naar vrijwilligerswerk las Marijn Rieter deze vraag op de website van Serve The City Utrecht. Hij wist gelijk het antwoord: ja!

Lees verder
Agenda Utrecht Omarmt:

In het netwerk Utrecht Omarmt werken bewonersinitiatieven en organisaties uit verschillende sectoren samen om de eenzaamheid onder Utrechters te verminderen.

www.utrechtomarmt.nl| LinkedIn Utrecht Omarmt

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden
Heeft iemand de nieuwsbrief naar je doorgestuurd? Inschrijven nieuwsbrief Utrecht Omarmt