Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief Utrecht Omarmt

In deze nieuwsbrief vragen we aandacht voor zomereenzaamheid en vind je het verslag van de recente netwerkbijeenkomst. Daarnaast lees je nieuws van netwerkpartners en hoe je mee kunt doen aan de Week van de Eenzaamheid van 28 september t/m 4 oktober. 

img
Aandacht voor zomereenzaamheid

Utrecht Omarmt vraagt aandacht voor zomereenzaamheid onder alle leeftijdsgroepen. Niet iedereen kan samen op vakantie of leuke dingen doen met vrienden. Door vakanties van medewerkers en vrijwilligers worden er in de zomer minder activiteiten aangeboden en vaak krijgen mensen met een klein netwerk minder bezoek van familie en vrijwilligers. 
Met je hart is gestart met de campagne "Zomer vier je samen" over zomereenzaamheid onder ouderen. Radio 1 besteedde ook aandacht aan dit thema en interviewde oa Julia Muller van Handjehelpen en NIZU.

Heb jij activiteiten of aanbod in de zomer dat je graag onder de aandacht wilt brengen? Geef het door aan ester.vlaming@nizu.nl zodat het meegenomen wordt in de volgende nieuwsbrief.

Lees verder
img
Doe je mee aan de Week van de Eenzaamheid?

Van 28 september t/m 4 oktober vindt de Week van de Eenzaamheid plaats. We vragen tijdens deze week aandacht voor het thema eenzaamheid en er worden allerlei activiteiten aangeboden. Je kunt meedoen door bijvoorbeeld een activiteit te organiseren of in je communicatie aandacht te besteden aan het thema. In dit artikel vind je:

  • (Promotie)tips voor het organiseren van een activiteit
  • Een communicatietoolkit
  • Kosteloos aankleedmaterialen voor je activiteit bestellen
  • Je activiteit doorgeven voor het activiteitenoverzicht op Utrecht Omarmt

Lees verder
img
Tip: organiseer een Social Friday voor jongeren tijdens de Week van de Eenzaamheid

Ben je actief als sociaal werker, jongerencoach of in het onderwijs? En wil je iets doen om het sociale geluk van jongeren te vergroten? Sluit dan aan bij Social Friday en organiseer een toffe avond op vrijdag 29 september in de Week van de Eenzaamheid en ontvang gratis materiaal voor een activiteit. 

Lees verder
img
Uitnodiging netwerkconferentie - Landelijke opening Week van de Eenzaamheid

De landelijke netwerkconferentie waarmee de Week van de Eenzaamheid wordt geopend vindt dit jaar plaats in Utrecht. Er is op 27 september een afwisselend programma met deelsessies, praktijkvoorbeelden en sprekers Manu Keirse en Maarten van Ooijen. Een mooi moment dus om elkaar te ontmoeten en samen de Week van de Eenzaamheid te starten!

Lees verder
img
Terugblik Netwerkbijeenkomst Utrecht Omarmt 23 mei

Op 23 mei was er weer een netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt. Dit keer was de locatie VOGELFREI, een inspirerende plek op een voorheen braakliggend terrein dat nu volop groeit en waar allerlei experimentele (bouw)projecten mogen wortelen. Lees nu het verslag van de bijeenkomst.

Lees verder
img
Workshop eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken

Op woensdagochtend 20 september biedt de Vrijwilligersacademie een mooie en leerzame workshop aan waarin je leert hoe je eenzaamheid kunt herkennen en wat je kunt doen. De workshop is voor iedereen toegankelijk, dus fijn als je het onder de aandacht brengt in je netwerk.

Lees verder
img
Buurtpicknick Zuilen

Iets organiseren voor de oudere bewoners in de wijk? In Noordwest doen ze het samen! Op dinsdag 13 juni werd de jaarlijkse buurtpicknick georganiseerd in het Julianapark. De picknick kwam tot stand door samenwerking van zo’n tien organisaties in de wijk, bewonersinitiatieven, welzijnsorganisaties en zorginstellingen/dagbestedingen uit de wijk.

Lees verder
img
Subsidieregeling voor de Maatschappelijke Diensttijd en voorbeeldproject Jong + Oud = Goud

De nieuwe subsidieregeling voor de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) staat open. Hiermee worden projecten gefinancierd die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Staatssecretaris Maarten van Ooijen en Neelie Kroes waren op bezoek in Utrecht en gingen in gesprek met netwerkpartner senior&student.

Lees verder
img
Nieuw uitvoeringsprogramma vervoersongelijkheid: stimulans voor ontmoeting

Mobiliteit draagt bij aan de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en kan op die manier een rol spelen bij het tegengaan van eenzaamheid. In het nieuwe uitvoeringsprogramma lees je hoe de gemeente Utrecht vervoersongelijkheid wil aanpakken.

Lees verder
Agenda Utrecht Omarmt:

In het netwerk Utrecht Omarmt werken bewonersinitiatieven en organisaties uit verschillende sectoren samen om de eenzaamheid onder Utrechters te verminderen.

www.utrechtomarmt.nl| LinkedIn Utrecht Omarmt

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden
Heeft iemand de nieuwsbrief naar je doorgestuurd? Inschrijven nieuwsbrief Utrecht Omarmt