Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief Utrecht Omarmt

In deze nieuwsbrief lees je over de Week van de Eenzaamheid (28 sep t/m 4 oktober) en mooie voorbeelden uit het netwerk. 

img
Week van de Eenzaamheid: doe je ook mee?

Van 28 september t/m 4 oktober vragen we extra aandacht voor eenzaamheid. Er worden tijdens deze week allerlei activiteiten door het hele land georganiseerd waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Verbinding staat centraal. Lees meer hoe je kunt meedoen, door bijvoorbeeld een activiteit te organiseren of aandacht te besteden aan eenzaamheid via je communicatiekanalen.

Lees verder
img
Workshop Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken

Eenzaamheid speelt overal in de bevolking en tegelijkertijd is het een onderwerp waarop een groot taboe rust. Wat doe je als je vermoedt dat je buurman of –vrouw, maatje, deelnemer of collega eenzaam is? Hoe herken je dit? En wat kan je doen? Op woensdagochtend 20 september biedt de Vrijwilligersacademie een mooie en leerzame workshop aan waarin je leert hoe je eenzaamheid kunt herkennen en wat je kunt doen.

Lees verder
img
Stronger Together: learning event over eenzaamheid bij jongeren

Op 3 oktober 2023 organiseert stichting Join Us ‘Stronger Together’, het learning event voor professionals die eenzaamheid bij jongeren willen begrijpen en aanpakken.

Lees verder
img
Het Grote Utrecht Stadsdiner op 17 oktober

Ook dit jaar schuift de hele stad als één grote familie aan voor het Grote Utrecht Stadsdiner, een initiatief van netwerkpartner Armoedecoalitie Utrecht. Op dinsdag 17 oktober 2023 zitten Utrechters uit alle wijken, van alle leeftijden en alle culturen om 18.00 uur met elkaar aan tafel. Verspreid over verschillende plekken in de stad.

Lees verder
img
De BuurtBankjes, bindmiddel in de straat

Hoe goed ken jij je buren? Zou je weleens met ze in gesprek willen? Je kan ze natuurlijk even aanspreken als je ze tegenkomt, maar er even bij gaan zitten, misschien zelfs met een bakkie koffie, maakt het natuurlijk wel leuker… Dat is precies de gedachte achter het project BuurtBankjes van De Buurt. Je kunt zelf een Buurtbankje openen of tijdens de Week van de Eenzaamheid meedoen met de Buurtbankjes Bingo.

Lees verder
img
Bob de Bot is nieuwe partner Utrecht Omarmt!

Bob de Bot is een chatbot die 55-plussers actief uitnodigt voor leuke activiteiten in de buurt op basis van hun interesses. Daarmee wordt de drempel om mee te doen verlaagd en het sociale netwerk van de deelnemer versterkt. Stichting Bob de Bot wil graag in Utrecht starten en ophalen waar de behoeftes liggen, denk je mee?

Lees verder
Agenda Utrecht Omarmt:

In het netwerk Utrecht Omarmt werken bewonersinitiatieven en organisaties uit verschillende sectoren samen om de eenzaamheid onder Utrechters te verminderen.

www.utrechtomarmt.nl| LinkedIn Utrecht Omarmt

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden
Heeft iemand de nieuwsbrief naar je doorgestuurd? Inschrijven nieuwsbrief Utrecht Omarmt