header achtergrond Header visual
Jongeren

Derde groep Join Us Utrecht is van start gegaan

Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. Ze doen dit door avonden te organiseren, waarbij jongeren bij elkaar komen. In Utrecht is op 8 december 2022 een derde Join Us groep gestart voor jongvolwassenen van 20 tot 25 jaar.


Sociaal sterker worden

Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

De Join Us groepen zijn een groot succes, zo vertelt Ariënne Hoogendoorn, Individueel Begeleider bij Stichting JoU. ‘Wat we zien is dat de jongeren gelijk heel erg opbloeien. Ze vinden het heel prettig om in een groep te zijn waarin herkenning is. Ik sprak laatst een jongen die een intake had. Hij zei: We zitten hier niet voor niks en het is heel fijn om dat te weten, want dan hoef ik me niet te schamen.’

Jongeren bepalen hoe de avond eruit ziet

Op 8 december is een nieuwe groep gestart die iedere twee weken samenkomt in het jongerencentrum Kanaleneiland. De deelnemers bepalen zelf hoe de avonden eruit zien en organiseren zelf allerlei activiteiten. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen.

Naast deze groep, lopen er al 2 andere groepen. Deze groepen richten zich op de leeftijden 16 tot 20 en 20 tot 25 jaar en komen samen in buurthuis de Speler. Jongeren van de lopende groepen hebben bijvoorbeeld al samen gegeten, een stadswandeling ondernomen en een keer Heel Join Us Bakt georganiseerd.

 

Impact maken

Sinds de start in 2021 hebben er in totaal al 47 jongeren aan Join us Utrecht deelgenomen. Daarvan zijn 24 jongeren weer uitgestroomd. Jongeren nemen gemiddeld ongeveer een jaar deel aan de groep. Bij de groep jongeren van 20 tot 25 jaar is het gemiddelde zelfvertrouwen van de huidige groep gegroeid van gemiddeld een 5 naar gemiddeld een 8. Daar doen we het voor!

 

Kom erbij! Join us!

Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie, ervaringsverhalen van jongeren en kan je je aanmelden voor een van de Join us groepen in Utrecht. De Join us groepen in Utrecht zijn een samenwerking tussen Stichting U Centraal en Stichting Jongerenwerk Utrecht (JoU).

 

Tip:

06 maart 2022
Vrienden komen niet vanzelf
Lang niet alle jongeren maken even makkelijk vrienden. Wie daar iets aan wil doen en gaat googelen, komt al snel uit bij Join Us. In Utrecht gebruikt welzijnsorganisatie U Centraal sinds een jaar de methode van Join Us. En die werkt, vertelt consulent informele zorg Tim Bakker.
Lees verder

  

Partners Utrecht Omarmt

Toon alle {{totalItems}} partners
www.utrechtomarmt.nl | LinkedIn Utrecht Omarmt | Privacy